Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Rusztikus, country (vagy más néven vidéki), vintage, antik… az összes stílus a régi időkről lett mintázva, ám sok apró eltérés van, ami megkülönbözteti őket egymástól. Ha nem ügyelünk kellően a kis különbségekre, könnyedén egy koncepció hiányos eklektikus házban találhatjuk magunkat. Kicsit körbejártuk a témát, hogy mindenki ráérezhessen, melyik stílus áll a szívéhez, ízléséhez a legközelebb.

Ami régi, az mindjárt rusztikus is?

Ez így természetesen nem igaz. Bár rengetegen vannak, akik ha megpillantanak néhány bontott téglát valamint egy fapárkányt rögtön rusztikust kiáltanak, itt is a részletekben van a lényeg.

A rusztikus stílus a régi idők már viseltes bútoraihoz, használati tárgyaihoz, tér vissza, miközben a felhasznált anyagok természetességét is kiemelten fontosnak tartja. A fa mély erezete, a bontott tégla repedezett, akár maltermaradványos felszíne, vagy a nyers terméskő mind-mind a rusztikus stílus alappillérei. Egy rusztikus ház járófelülete lehet példának okáért felcsiszolt ódon hajópadló vagy akár szépen lerakott bontott tégla is, egy fényes járólapozott felület azonban nagyon elütne tőle. Ha rusztikus kályhát szeretnénk, akkor egy ízléses téglakályha, egy igazi dán / finn tömegkályha, esetleg népi csempekályha is remek opció lehet. Vakolt felületű kandallók, vagy vakolt felülettel és csempékkel párosított népies kályha is jól illenek ehhez a stílushoz.

Egy rusztikus kandalló igazi jellemzője a tűztér felett elhelyezkedő fapárkány, ami sokkal inkább fagerendának nevezhető. Ha szeretnénk ragaszkodni a stílushoz, ne csiszoltassuk, fényesítsük, próbáljuk megtartani a fa textúráját, göcsörtösségét. Bontott tégla felületek lábazatnál és párkányokon egyaránt jól mutatnak, terméskő ellenben inkább csak a lábazathoz, vagy az oldalfalakhoz passzol. Egyre több vaskályha is látható már különböző gyártók választékában. Többségük ugyan a minimál stílushoz illik, de egy igényesen kivitelezett öntöttvas kályha is pompás választás lehet egy rusztikus otthonba.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Log in with your credentials

Forgot your details?