Csempe kandallókályha

Az ABX csempe vagy kerámia burkolatú kandallói (csempe kandallókályha) azon túl, hogy rendkívül esztétikusak, a legkorszerűbb légfűtési elven működnek. A kerámia burkolat és a tűztér között lévő légrés levegős hőcserélőként működik (lásd részletesen lejjebb).

Kínálatunkban széles forma, méret és teljesítmény kínálatból válogathat. A több mint 20-féle szín és csempe díszítés között biztosan megtalálja azt a modellt, amely tökéletesen illeszkedik otthona stílusához. Választhat modern formájú kandallót, mint a Galie, vagy a tradicionális köntösbe öltöztetett Bavariat, amely a hagyományos értékeket képviseli. Amennyiben komplett kandallót szeretne vásárolni ajánljuk figyelmébe a Lombardie modelleket. Bizonyos kandalló elérhetőek vízteres változatban is.

Mi a légfűtéses csempe kandalló?

A kandallók esetében kétféle hőleadásról beszélhetünk. Az első az úgynevezett sugárzó hő, amelyet a kandalló az üvegablakán (ablakain) keresztül ad le, míg a másik a konvekciós fűtés, ahol a hőleadó felület, maga a kandallótest. Ez utóbbi adja a kandalló összteljesítményének kb. 60%-át!

Ha a tűztér körül légcsatornákat alakítanak ki, alul és felül megfelelő szellőző nyílásokkal, akkor az alsó nyílásokon a szobai, alsóbb rétegekben lévő „hideg” levegő beáramlik, átmelegedik a kandalló testén és a felső nyílásokon a már felfűtött levegő áramlik ki. Hosszabb idejű tüzelés alkalmával a kandalló csempeburkolata átmelegszik és tárolja a hőt, így a tüzelés befejezése után is élvezhetjük kellemes melegét.

Miért hatékony a légfűtéses csempe kandalló?

A légfűtéses kandalló lassan forgatja a lakás légterében lévő levegőt és egyenletesen fűti fel azt. Ezzel a megoldással egységesebb hőeloszlást érhet el, vagyis a szobában mindenhol egyenletes meleg lesz.

Ez a légfűtéses kandalló hatalmas előnye a cserépkályhákkal és a hagyományos kályhákkal szemben. E két utóbbi berendezésnél a kályha közelében melegebb, a távoli sarkokban hidegebb van, vagyis mellette izzadhat, míg egy távolabbi sarokban még normál hőmérséklet mellett is hidegnek érezheti a lakást. A csempekandalló további előnye a cserépkályhával szemben, hogy hőleadása szabályozható, így takarékosabb is. A cserépkályha esetén a felfűtött hőtároló tömeg akkor is fűt, ha Önnek már nincs szükségünk több melegre. A kandalló esetében a levegőszabályzó karral tudja beállítani az Ön számára szükséges kellemes hőmérsékletet.

Miért jó a légfűtéses kandalló?

  • költséghatékony,
  • környezetbarát,
  • komfortos hőérzet,
  • megtérülő beruházás
  • hosszú élettartam
  • több helység fő fűtési lehetősége meleg levegő elvezetéssel

Log in with your credentials

Forgot your details?