1–15 / 16 találat

Mi a légfűtéses kandallókályha?

A kandallókályhák esetében kétféle hőleadásról beszélhetünk. Az első az úgynevezett sugárzó hő, amelyet a berendezés az üvegablakán keresztül ad le, míg a másik az úgynevezett konvekciós fűtés, ahol a hőleadó felület, maga a kandallótest. Ez utóbbi adja a kandalló összteljesítményének kb. 60%-át!

Ha a tűztér körül légcsatornákat alakítanak ki, alul és felül megfelelő szellőző nyílásokkal, akkor az alsó nyílásokon a szobai, alsóbb rétegekben lévő „hideg” levegő beáramlik, átmelegedik a kandalló testén és a felső nyílásokon a már felfűtött levegő áramlik ki.

Miért hatékony a légfűtéses kandallókályha?

A légfűtéses kandalló lassan forgatja a lakás légterében lévő levegőt és egyenletesen fűti fel azt. Ezzel a megoldással egységesebb hőeloszlást érhet el, vagyis a szobában mindenhol egyenletes meleg lesz.

Ez a légfűtéses kandalló hatalmas előnye a cserép- és hagyományos kályhákkal szemben. E két utóbbi berendezésnél a kályha közelében melegebb, a távoli sarkokban hidegebb van, vagyis mellette izzadhat, míg egy távolabbi sarokban még normál hőmérséklet mellett is hidegnek érezheti a lakást.

Miért jó a légfűtéses kandallókályha?

  • költséghatékony,
  • környezetbarát,
  • komfortos hőérzet,
  • megtérülő beruházás
  • hosszú élettartam
  • több helység fő fűtési lehetősége meleg levegő elvezetéssel

A korszerűbb kandallókályhák már eleve 2 vagy 3 rétegű hőcserélővel szereltek, vagyis az égésteret héj szerűen 2 vagy 3 rétegű burkolattal övezik. Az egyes rétegek között áramló levegő felmelegszik keringeni kezd a szobában, és sokkal egyenletesebben melegíti fel azt.

A kályhák nagy előnye a beépített légfűtéses kandallókkal szemben, hogy a burkolatot nem Önnek kell kialakíttatni. A mobil kandallókályhákon a levegőt áramoltató nyílásokat a megfelelő paraméterekkel a gyártó készíti el.

Log in with your credentials

Forgot your details?