" /> A Silca PRO LC 90 kéményrendszer szerelése bel- és kültérben
 
Kandalló blog

A Silca PRO LC 90 kéményrendszer szerelése

2021.04.19 12:45
A Silca PRO LC 90 kéményrendszer szerelése

A SILCA®PRO LC90 kéményrendszer SILCAPROTECT® tűzvédelmi panelekből áll. A SILCA által készített panelek méretét és a vastagságát nem lehet megváltoztatni. A SILCAPROTECT® elemeket – 4 darab - , 1250 mm hosszúságú panelből álló csomagolási egységekben szállítjuk.

A paneleket a vázlat szerint kell ragasztani és csavarozni. Mind az eltolásos változat (panelek oldalai kötésben, spirális vonalban, 250 mm-es eltolással), mind a moduldarabok egyszerű egymásra helyezésével lehetséges. Csak a magas hőállóságú SILCADUR HFS ragasztót szabad használni ragasztóként. A ragasztandó felületeket előzetesen nedvesíteni kell; majd vékony mindkét oldalon max. 2 mm felhordási vastagsággal kell a SILCADUR HFS ragasztót felvinni. A ragasztás mellett a modulokat csavarozni is kell 20 cm-es közökkel: 5 x 80-as rozsdamentes csavarral, illetve bilincselni is lehet szintén 20 centiméterenként (75 x 10 x 1,5 mm). A konzolok, bilincsek, belső cső és csavarok nem tartozékai a szállítási egységnek. A szükséges nyílások például a kandallók revíziós ajtajai, tisztítónyílás és bekötőidom szabványos famegmunkáló szerszámok, gépek segítségével könnyen bevághatóak a megfelelő panelekbe. A Silca PRO LC 90 könnyű kéményrendszer alkalmazható kül- és beltérben egyaránt. Amennyiben épületen kívül épül, ügyelni kell a megfelelő és stabilitásra: alapzat és stabilitás. Külső térben épített kémények esetén a felületet Silcacon alapozóval kell kezelni a megfelelő időjárás álló bevonat kialakítása előtt. Javasoljuk, hogy a könnyű kéményrendszert a tetőhéja felső síkjáig építse. A belső csövet ezután a belső cső gyártó utasításai alapján kell átvezetni a tetőn. A belső csőrendszer szerelését szintén a gyártó utasításai szerint kell elkészíteni.

Általános információk a SILCA®PRO LC90 könnyű kéményrendszerről

A SILCA®PRO LC90 könnyű kéményrendszert a DIN 18160-1 szabvány szerint használhatják folyékony, gáz-halmazállapotú és szilárd tüzelőanyaggal működő tüzelőberendezések, két- vagy háromhéjú belsőcsőrendszerének külső héjaként. A Silca PRO LC 90 univerzálisan használható az épületfelügyeleti hivatal jóváhagyásával / CE-jelöléssel ellátott belsőcső rendszerekhez. A DIBt Berlin épületfelügyeleti hatóság a rendszer engedélyét a Z-7.4-3528 szám alatt bocsátotta ki. A SILCA®PRO LC90 kémények tervezése és szerelése, kivitelezése a DIN V 18160-17 7.2.3. És 8.1.1.3. szabványoknak megfelelően kell, hogy történjen. A Silca PRO LC 90, a T400LA90 besorolású szabványosított égéstermék elvezető rendszerekkel szerelhető.

[products limit="9" columns="3" category="kemeny"]

A kéményépítés engedélyköteles tevékenység, azt a helyileg illetékes hatósággal egyeztetni kell! A helyileg illetéke szabályzások szerint kell eljárni a tervezés és kivitelezés alkalmával. A kéményrendszer minimális távolsága éghető anyagoktól: 50 mm. A SILCA® PRO LC90 kéményrendszer teljes hossza 15 méter lehet. A maximális emelet magasság nem haladhatja meg az 5 métert. A kéményrendszert a helyileg illetékes szabályzásoknak megfelelő számú tisztítónyílással kell ellátni. A kémény tetősíkon kívüli része szintén a helyileg illetékes szabályzásoknak megfelelően kell, hogy elkészüljenek (hossz, kiképzés, fedlap stb). A telepítési hely teherbírását a statikai adottságok figyelembevételével kell meghatározni. A mennyezeten és a tető készített átvezető nyílások, szakszerű visszazárását telepítés után el kell végezni. Az átvezetésekben készített rögzítések növelik a kéményrendszer stabilitását. Az égéstermék elvezető belső csövet a gyártó utasításainak megfelelően szigetelő burkolattal vagy anélkül, a gyártó utasításai szerint kell szerelni, és jóvá kell hagyni a szóban forgó kandalló típusára és szükséges működési módjára. A szükséges  belső cső keresztmetszeteket a tüzelőberendezés gyártók és a vonatkozó szabvány szerint kell méretezni (DIN EN 13384-1 vagy -2 szerint) MSZ 845. Az alapkínálatban rendelhető csomagba szerelhető legnagyobb belső cső méret 200 mm. Kérésre nagyobb csövekhez is legyártható a rendszer. Nincs szükség további szigetelésre 40 mm vastagságú Silca PRO LC90 panelek esetén. A belső cső és a külső héj között legalább 20 mm távolságot (szellőző rést) kell tartani.

[Best_Wordpress_Gallery id="10" gal_title="Kandalló kémény"]