" /> Kandalló blog - tippek, trükkök, titkok
 

Kandalló blog

Szerelt kémény azonnal raktárról, szereléssel az egész országban

Az ingadozó nyersanyagellátás sok fejfájást okozhat azoknak, akik a növekvő rezsiárak miatt elavult kerámiabetétes kéményt rendelnek. Nemcsak azért, mert az a kéménytechnológia idejétmúltnak számít. A bizonytalan beszerzési idők és átlagosnál is jobban leterhelt, hónapokra előre betáblázott szakemberek miatt is. Miért lehet erre a nehéz helyzetre megoldás a szerelt kémény?

A Silca PRO LC 90 kéményrendszer szerelése

A SILCA®PRO LC90 kéményrendszer SILCAPROTECT® tűzvédelmi panelekből áll. A SILCA által készített panelek méretét és a vastagságát nem lehet megváltoztatni. A SILCAPROTECT® elemeket – 4 darab - , 1250 mm hosszúságú panelből álló csomagolási egységekben szállítjuk.

Kandalló méretezés, megfelelő kandalló teljesítmény választás​​

Valószínű, hogy első benyomását a kandallókról Ön is egy filmből, egy fotóról vagy egy kedves ismerősénél látott kandalló alapján szerezte. Olyat, vagy hasonlót szeretne, és nem foglalkozik azzal,  konkrétan milyen tűztérre van szükség az adott körülmények között. Ezért rendkívül fontos a megfelelő kandalló méretezés, a megfelelő kandalló teljesítmény és típus megválasztása.

Mit tegyen, ha a kandalló füstöl?

Kora tavasszal, vagy az enyhe őszi időjárásban, már több kandalló, vagy kályha tulajdonos találkozott azzal a jelenséggel, hogy a begyújtás után a kandalló füstöl, pedig máskor ez a probléma nem fordul elő. Ilyenkor ahelyett, hogy kellemes meleg árasztaná el otthonukat, csak a füst lepni el a lakás levegőjét.

Miért jó a feltolható „Liftes” ajtójú kandalló?

Mire jó a liftes ajtójú kandalló, mire való egyáltalán?

3 fontos különbség van egy liftes ajtómechanikával működő és egy „zsanéros”, vagyis hagyományosan nyíló kandalló égéstér esetén:

Légfűtéses kandalló építés, légfűtéses kandallókályha

Légfűtéses kandalló építésénél a tűztér körül légcsatornákat alakítanak ki, alul és felül megfelelő szellőző nyílásokkal. Ilyenkor az alsó nyílásokon a szobai, alsóbb rétegekben lévő „hideg” levegő beáramlik, átmelegedik a kandalló testén és a felső nyílásokon a már felfűtött levegő áramlik ki.

Kandallók biztonságos használata

Amennyiben korszerű, szakszerűen kivitelezett, biztonságos kandalló tűztere van, amelyet rendeltetésszerűen használ, és amelyet rendszeresen és módszeresen karbantart, úgy nem valószínű, hogy bármilyen vészhelyzettel találkozna. Régebbi, elavult, hibásan megépített és bekötött, rosszul használt és nem karbantartott kandallók esetén az alábbi jelenségek bármelyikével találkozhat.

Kandalló karbantartás, kandalló tisztítás

A kandalló karbantartás fontos, évenként elvégzendő feladat. Vannak amit Ön is el tud végezni, és van amit érdemes mindenképpen szakemberre bízni.

Hogyan használható hatékonyan a folytonégő kandalló?

Először is érdemes tisztázni: mi a folytonégő kandalló?

A kandalló begyújtás 4 titka

A kandalló begyújtás bár nem nagy ördöngösség, mégis kell hozzá egy kis gyakorlat, hogy jól menjen. Bár sok jótanácsot kaphat, ezek nagy része a mai modern kandallókkal használhatatlan.

A kandalló árak befolyásoló tényezői, vagyis mitől függ a kandalló ár?

Mitől függnek a kandalló árak?

Jogosan merül fel Önben a kérdés, hogy mitől függnek a kandalló árak, mitől függ a kandalló ár, ha Ön e mellett a méltán népszerű fűtési módszer mellett dönt.

A fatüzelésű kandalló megfelelő és rossz tüzelőanyaga

Avagy

Mit tegyen kandalló füstszag ellen?

Ha fatüzelésű kandalló vásárlása előtt áll, kérjük vegye figyelembe az alábbi ökölszabályt:

Csak az adott fatüzelésű kandalló tűztér használati útmutatójában használt kemény tűzifát, esetleg fabrikettet használja!

Mi vásárlóinknak fatüzelésű kandallóba a gyertyánfát javasoljuk.

Forgalmazott kandallóbetét és kályha márkák

Ma már Magyarországon is rendkívül széles választék kapható különböző kandallóbetétekből és kályhákból. Vízteres, zárt égésterű, sarok, kétoldalas, panoráma, energiatakarékos, folytonégő típusok kaphatók, és akkor még nem is beszéltünk a különböző gyártók eltérő márkáiról.

Melyik a legjobb vízteres kandalló? A vízteres kandalló működése

A vízteres kandalló egy kandalló és egy kazán keresztezése, amely fűtésrendszerre köthető, így egy teljes ház fűtése megoldható vele.

Kandalló beépítés, szigetelés - gyakori hibák, engedélyek, titkos módszerek

Az ebben a cikkben olvasható információk a kandallóépítés szabályairól. Ezek ajánlások a teljesség igénye nélkül. Konkrét kandallótípusok esetében minden esetben kövesse a gyártó és forgalmazó előírásait. A kandalló építést minden esetben bízza szakemberre! Amennyiben kandalló építést szeretne rendelni, erről a szolgáltatásunkról ide kattintva tud tájékozódni!

Külső levegő bevezetés zárt égésterű kandallókhoz

Amennyiben szeretné biztonságban tudni családját, minden esetben olyan kandallót válasszon amelyen van külső levegő bevezetés lehetőséggel!

Jó kandalló vagy a legjobb kandalló az Ön házába

Első pillantásra gondolhatja azt, hogy a legjobb kandalló csak szubjektív fogalom. Hiszen kinek ez, kinek az a legjobb. Ebben van igazság. Nincs értelme azon vitázni, hogy egy sarok, egy panoráma, vagy egy kétoldalas kandalló a legjobb. Ezek a külső megjelenéssel kapcsolatos jellemzők ugyanis valóban szubjektív megítélés alá esnek. Vannak azonban olyan objektív jellemzők, amelyek minden kandallót jellemeznek, és amelynek alapján igenis össze lehet hasonlítani kandallókat, és el lehet eldönteni, hogy melyik a legjobb.

Cserépkályha házilag, avagy a cserépkályha építés új alapanyagai

A legtöbb ember kellemes élményeket őriz a cserépkályhával kapcsolatosan. Összehasonlíthatatlan élmény a sugárzó csempének dőlve melegedni. A nosztalgikus élmények mellett azonban vannak jellemzői, amelyek miatt a legtöbbünk számára nem kedvező választást jelentenek.

Kerti kemence, mobil kemence építés házilag

Ebben a cikkben segítséget szeretnék nyújtani azoknak vállalkozó szellemű, elhivatott sorstársaknak, akik mobil kemence, pizza sütő kemence, búbos kemence vagy kerti kemence építésre adják a fejüket.