" /> Forgalmazott kandallóbetét és kályha márkák
 
Kandalló blog

Forgalmazott kandallóbetét és kályha márkák

2021.04.19 14:14
Forgalmazott kandallóbetét és kályha márkák

Ma már Magyarországon is rendkívül széles választék kapható különböző kandallóbetétekből és kályhákból. Vízteres, zárt égésterű, sarok, kétoldalas, panoráma, energiatakarékos, folytonégő típusok kaphatók, és akkor még nem is beszéltünk a különböző gyártók eltérő márkáiról.

Rendkívül nehéz egy ilyen kínálatból kiválasztani az Önnek leginkább megfelelő típust. Az alábbiakban igyekszünk megkönnyíteni a választást azzal, hogy bemutatjuk az általunk forgalmazott márkák legfőbb jellemzőit. A Fire Store kínálatát úgy állítottuk össze, hogy a magyar piacon jelentkező bármilyen igényre tudjunk megoldást nyújtani. Három gyártóval állunk kapcsolatban. Ezek a következők:

HAJDUK – prémium kategória, a kandallók Mercédesze

KFD – széleskörű megoldások a legjobb ár/érték arányban

ABX – a kandallókályhák és komplett kandallók specialistája

Az alábbiakban megismerheti a gyártókat, és kínálatuk legfontosabb jellemzőit.

 HAJDUK – prémium kategória, a kandallók Mercédesze

A HAJDUK lengyel gyártó, kimondottan prémium kategóriás kandallóbetétekre specializálódott. A gyártósoron nem emberek, hanem robotok végzik az acéllemezek hajtogatását, hegesztését, marását, vágását, megmunkálását, így garantált az a tökéletes precizitás, amit kézi megmunkálással elérni lehetetlen. Ugyanakkor a HAJDUK mégis a prémium kategória legjobb árait biztosítja. Az ilyen kidolgozású kandallóbetétek és tűzterek más gyártóknál általában lényegesen drágábbak!

A Hajduk kandallók legfőbb jellemzői:

 • kimagasló minőség
 • hosszú élettartam
 • problémamentes használat
 • kompromisszumoktól mentes műszaki megoldások
 • a kategória legjobb árain!

A Hajduk prémium tűztereket már több mint 10 éve forgalmazunk, és minden általunk értékesített darabhoz mind a mai napig beszerezhetők a szükséges alkatrészek és kiegészítők. A Hajduk nem köt kompromisszumot, nem készít olyan olcsóbb termékeket, ahol a minőség a versenyképes ár áldozata lesz. A Hajduk kandalló csak egyféle lehet: a legjobb. A tűzterek az elérhető legmagasabb nemzetközi minősítésűek. Nagy tömegű kerámia betétes égésterüknek és dupla szabályzásunknak, dupla deflektoruknak, füstgázos hőcserélőjüknek, másod és harmadlagos égési rendszereiknek köszönhetően biztosítják a folyamatosan legmagasabb hatásfokot, alacsony fogyasztást és emissziót. Minden tűzterük teljesen zárt égésterű, azaz csak legbiztonságosabb, külső levegő bevezetéses változatban érhetőek el. Több száz terméket felvonultató termékpalettájukkal a prémium kategória iránti minden igényt kielégít. A Hajduk megjelenésében is verhetetlen. Keret nélküli elegáns kandalló ajtó kivitele Európa és a világ (USA, Japán) legszebb otthonaiba is bebocsátást nyertek. A Hajduk vízteres, zárt fűtésrendszerre készített kandallóiban rozsdamentes hűtőkör található, amely az erre a termékkörre jellemző minden „gyerekbetegségtől” mentesek. A folyamatos innovációs tevékenységnek és töretlen minőségnek köszönhetően számos díjjal büszkélkedhetnek. Termékeik jellemzője a kiváló hatásfok, széles teljesítmény tartomány.

KFD – széleskörű megoldások a legjobb ár/érték arányban

Az 1986-nan alapított KFDesing is lengyel gyártó. Az általuk gyártott széles kínálatban megtalálhatók a vízteres, a folytonégő, a zárt égésterű, energiatakarékos, kétoldalú, beépíthető kandalló betétek is. A KFDesign filozófiájában és a nevében is benne van a dizájn. A választék a legdivatosabb legkeresettebb síküveges és sarokkandallókból tevődik össze, amelyek választhatók zárt égésterű és részlegesen zárt égésterű opciókkal egyaránt és már elérhető áron kínálja ezeket lux/minimál üvegezésű változatokban is. A KFD kandallóban is találhat prémium kategóriás termékeket, ezek ára azonban kedvezőbb, mint a kompromisszumokat nem ismerő HAJDUK modelleké. A középkategóriáról pedig nyugodtan kijelenthető, hogy ezek a modellek a legkedvezőbb ár/értéket biztosítják.

KFD ECO – a gazdaságos

A KFD belépő ECO szériája akkor jelent jó választást, ha ésszerű áron akar megbízható kandallót saját házba. Ebben a szériában talál öntöttvas és kerámiabetétes kandallókat egyaránt, front, sarok és panoráma kandallók gazdagítják kínálatát. A szériában vannak minimál üvegezésű és külső levegő bevezetéses zárt, illetve részlegesen zárt tűzterek egyaránt. Mintha csak egy Opel vagy Ford kormánya mögött ülne...

KFD iLINE – energiatakarékos és környezetbarát

Kicsit magasabb ársávban az iLINE széria az energiatakarékos és környezetbarát megoldásokat vezeti be. Az iLINE széria ajánlható korszerű, kis energiaigényű épületekbe. A KFD iLINE szériájában csak zárt égésterű kandallóbetéteket vannak. Külső kialakítás szempontjából sarok és síküveges tűztereket is kínálnak. Az iLINE széria egy Passat megbízhatóságát és kényelmét kínálja Önnek.

ABX a kandallókályhák és komplett kandallók specialistája

Az ABX cseh kandallógyártó, 1982 óta gyárt kályhákat és komplett kandallókat. A több mint 200 főt foglalkoztató cég Csehország egyik vezető márkája. Vezető beszállító Németországban és a Skandináv országokban. Ott ahol hideg van, és kellemes meleget szeretnének, ott ABX-et használnak, így hideg téli estékre nyugodt szívvel ajánljuk ezt a márkát Önnek is. Az ABX a Hajdukhoz hasonlóan megkapta a ma elérhető legmagasabb minősítéseket.

ABX mobil kandallók és kandallókályhák

Az ABX zászlóshajói a mobil kandallók, vagy kandalló kályhák. Az ABX a mobilkandallók Škoda Superb-je. A külön választható funkciókat figyelembe véve Ön több száz lehetőségből választhat. A kályhák között találhat hagyományőrző, modern és letisztult kivitelűeket egyaránt. A kályhák a következő burkolatokkal készülnek:

 • acél
 • zsírkő
 • homokkő
 • kerámia
 • csempe.

Ez utóbbi, a csempe kandalló az egyik legnépszerűbb típus. Az ABX kínálatában több mint 40 féle különböző típusból választhat, 20 féle színben, mintában vagy csempemérettel. Az ABX által használt csempe kiemelkedő minőségű! A csempekandallók elérhetőek zárt égésterű kandalló és vízteres kandalló változatokban is. A kályhák 90%-a zárt égésterű, energiatakarékos, dupla szabályzással, külső levegő bevezetéssel, variálható füstcsőbekötéssel. Formailag egyenes, íves, hengeres kivitelből választhat. Különleges termékei a panoráma és sarok változatok. A kandallók kifejezetten alkalmasak passzív és kis energiaigényű épületek fűtésére. A mobilkandallók termékcsoportban találhat, vízteres azaz központi fűtésrendszerre köthető kandallókat is. A kályhákat az ABX gyártja a hagyományos nyitott fűtésrendszerre köthető és a legmodernebb hűtőkörrel szerelt zárt fűtésrendszerhez közvetlenül kapcsolható változatokban is.

ABX kandallóbetétek

Az ABX gyártmányok között találhat, lemez-Grenamat és öntöttvas kandallóbetéteket is. Megjelenés szempontjából: sarokkandallók, síküveges, íves és prizmás változatok gazdagítják a kínálatot. A kandallóbetétek jelentős többsége rendelkezik külső levegő bevezetéssel, azaz zárt égésterű. Az ABX számos zárt és nyitott fűtésrendszerre köthető vízteres kandallóbetétet kínál. Az ABX hatalmas előnye, hogy akár kis kéményméret esetén is alkalmazható. Az ABX tűzterei egy Škoda Octavia minőségével és megbízhatóságával vetekszik

Komplett kandallók

Ha a lehető leggyorsabban, és legköltséghatékonyabban szeretne kandallót házába, akkor az ABX komplett kandallóját Önnek találták ki! Kandalló építés ennél nem is lehetne egyszerűbb és kényelmesebb: Ön kiválasztja, mi hazavisszük Önnek és alacsony költséggel szakszerűen, gyorsan, kosz és pormentesen beépítjük. Mintha egy profi lakóautót vett volna Magának. Reggel megvásárolja, este élvezi a kandallóban a tűz látványát. A komplett kandallók a következő kivitelben léteznek:

 • rusztikus,
 • modern,
 • kisméretű,
 • zárt égésterű,
 • csempeburkolatú,
 • vízteres.

A forgalmazott márkák legkeresettebb darabjait megtekintheti Törökbálinti kandalló bolt kiállítótermünkben. [products limit="9" columns="3" category="kandallo-akcio"]